Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan - Clinica Bucuresti

Adresa: Str, Caldarusani nr. 9, sector 1, Bucuresti
Telefon: (+4) 031 805.93.01/02/03/04/05, 021.223.71.92/3/4
E-mail: manager@ana-aslan.ro, geriatrie@ana-aslan.ro
Web: www.ana-aslan.ro Detalii

Specialitati medicale

Balneologie, Cardiologie, Dermatologie, Ecodiagnostic, Evaluare geronto-psihologica, Geriatrie, Gerontologie, Laborator analize medicale, Medicina fizica, Oftalmologie, Osteodensitometru, Psihologie, Radiologie si imagistica medicala, Radioscopie, Recuperare medicala, Reumatologie.

Harta


Mareste harta

Panorama

Folositi mouse-ul pentru a roti panorama.

Descriere

Primul din lume, Institutul de Gerontologie si Geriatrie a fost fondat în anul 1952 prin Hotarâre a Consiliului de Ministri si a devenit Institut National în 1974, iarîn anul 1992, i s-a atribuit numele de Ana Aslan.
Înca de la înfiintare, pâna în anul 1988 institutul a fost condus de Acad. Prof. Dr. Ana Aslan, având ca obiect de activitate : asistenta medicala geriatrica, cercetarea si gerontologia sociala. În 1964 presedintele OMS l-a propus ca model de institut de geriatrie tarilor dezvoltate.

In anul 1974 Institutul se extinde cu o sectie clinica noua, remarcabila prin confortul interior si spatiile largi, situata intr-un decor natural pe o suprafata de 11 ha la Otopeni.
Cladirea din strada Manastirea Caldarusani nr 9, care este si sediul central al Institutului face parte din patrimoniul arhitectural, fiind o creatie a lui Ion Mincu, cu decoratiuni de ceramica în stil românesc.

Primul medicament creat anume sa întârzie procesul de îmbatrânire, a fost elaborat între anii 1946 si 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan si scoala sa dupa numeroase cercetari clinice si experimentale. Rezultatele acestui studiu fac obiectul lucrarii Novocaina – factor eutrofic si întineritor publicata împreuna cu Prof. C. I. Parhon în 1955.Un an mai târziu, în 1956, Gerovitalul este prezentat pentru prima data lumii medicale internationale la Congresul Therapiewoche de la Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie de la Basel.

Avem nevoie de parerea ta:

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (87 voturi, in medie: 4.01 din 5)
Loading...Loading...


  • CAUTARE RAPIDA

    Custom Search