Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti

Adresa: Şoseaua Viilor nr. 90, sector 5, Bucureşti
Telefon: (+4) 021 335.69.10, 021 335.69.11, 021 335.69.12, 021 335.69.13, 021 335.69.14
Fax: (+4) 021 337.38.01
E-mail: office@marius-nasta.ro
Web: www.marius-nasta.ro Detalii

Specialitati medicale

Anatomie patologica, Anestezie si terapie intensiva, Chirurgie toracica, Laborator analize medicale, Laborator endoscopie bronsica, Pneumoftiziologie, Radiologie si imagistica medicala, Unitate primiri urgente.

Harta


Mareste harta

Panorama

Folositi mouse-ul pentru a roti panorama.

Descriere

Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“ se înscrie în rândul spitalelor cu tradiție din România, activitatea sa începând în anul 1906 când, sub denumirea de “Spitalul Filaret“, se ridica primul spital pentru tuberculoză din București. Promotorii ideii de a construi acest spital au fost Prof. dr. I. Cantacuzino şi Dr. G. Procare.
Cu doar 100 de paturi disponibile la acea vreme, spitalul își începea misiunea ambițioasă de a veni în ajutorul unui segment de pacienți până atunci neglijat. După 1920 şi până la al doilea război mondial, Spitalul Filaret a continuat să promoveze ideile cu privire la combaterea tuberculozei din România şi formarea cadrelor de specialitate.
În 1947 a luat fiinţă prima Clinică de Ftiziologie a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, condusă de Prof. Dr. Marius Nasta, urmând o perioadă în care s-a ajuns la complexul actual de clădiri şi s-a înfiinţat Institutul de Ftiziologie (1949).
De la început, sub conducerea Prof. Dr. Marius Nasta, Institutul îşi organizează activitatea în mod complex, axându-se pe munca de cercetare ştiinţifică, activitatea didactică, îndrumarea tehnică a unităţilor de specialitate din teritoriu şi asistenţa medicală de înaltă calificare.
Trecerea timpului a adus cu sine progresul binemeritat. În prezent, manifestând același interes față de domeniul pe care îl deservea și odinioară, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“ din Bucureşti este o instituţie de referinţă în diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor cu boli bronho-pulmonare. Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” reprezintă, totodată, una dintre instituţiile care realizează programe de prevenire şi control al Tuberculozei.

Avem nevoie de parerea ta:

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (105 voturi, in medie: 3.93 din 5)
Loading...Loading...


  • CAUTARE RAPIDA

    Custom Search